Päivitetty 3/2/2021

KORONAOHJE

Tämän ohjeen on laatinut Joutsenon Kullervo ry:n jalkapallojaoston koronavastaava Sari Suonio (puh. 050 348 8202).

Tämä ohje on luettavissa Joutsenon Kullervo ry:n jalkapallojaoston nettisivuilta.

Pelitapahtumat on peruttu 2.12.2020-28.2.2021 

Harjoituspaikat

Kultsujuniorit harjoittelevat Joutsenohallissa. Joutsenohallissa tai sen yhdessä lohkossa, mikä on erotettu muusta hallista alaslasketulla väliseinällä/-seinillä, saa olla yhden harjoituskerran aikana maksimissaan 20 henkilöä. Mikäli joukkuetta jaetaan ryhmiin tai samanaikaisesti hallissa harjoittelee useampi joukkue, väliseinät on pidettävä alhaalla, eivätkä joukkueiden/ryhmien jäsenet saa kohdata toisiaan hallissa, pukuhuoneissa tai missään muuallakaan Joutsenohallin tiloissa. Tarvittaessa Joutsenohalliin saapumista ja sieltä poistumista porrastetaan niin, ettei kohtaamisia pääse syntymään. Valmentajat vastaavat ryhmien jaoista ja niiden tiedottamisesta pelaajille/vanhemmille.

Lasten saattaminen treeneihin Kasvomaskit

Lappeenrannan kaupungin suositus on, että ulkopuolisten turhaa oleskelua tiloissa pyritään välttämään. Tästä johtuen lapset saatetaan harjoituspaikan ulko-ovelle, mistä pienimpien joukkueiden valmentajat/joukkueenjohtaja/joukkueenjohtajan nimeämä apuhenkilö avustaa lapset oikeaan pukuhuoneeseen ja tarvittaessa auttaa myös pukuhuoneessa vaatteiden vaihdossa.

Kasvomaskit

Treenipaikoissa on tiloja, joissa turvaetäisyyksiä ei pystytä säilyttämään. Valmentajien ja muiden toimihenkilöiden, sekä yli 12-vuotiaiden pelaajien on käytettävä maskia treenipaikoilla kaikissa muissa tiloissa, paitsi treenikentällä/-hallissa.

Kasvomaskin käyttö vaatii huolellisuutta. Maskia on esimerkiksi aina käsiteltävä puhtailla käsillä. Viruksella mahdollisesti tahraantunut maski voi aiheuttaa tartuntariskin.

Kasvomaski ei sovellu pikkulapsille, sillä maskin ohjeiden mukainen käyttö onnistuu vasta hieman vanhempana. Kasvomaskin käyttösuositus koskee ensisijassa yli 12-vuotiaita.

Kasvomaskit pitää kustantaa lähtökohtaisesti ITSE. Jalkapallojaosto ei kustanna niitä.

Jokainen joukkue voi sopia joukkueena yhteisistä maskihankinnoista, jos niin parhaakseen katsoo, mutta lähtökohtaisesti jokainen hoitaa maskien hankinnan henkilökohtaisesti.

Pukuhuoneet

Jokainen joukkue käyttää omaa pukuhuonetta.

Pukuhuoneet Joutsenohallissa:

  • U8 (2013 syntyneet ja nuoremmat) – pukuhuone P6
  • U9 (2012 syntyneet) – pukuhuone P5
  • U11 (2011 ja 2010 syntyneet) – pukuhuone 4
  • U13 – pukuhuone 3

WC:t

Pelaajat ja toimihenkilöt käyttävät pukuhuoneiden WC-tiloja.

Muut ohjeet

Kipeänä ei treenata koskaan, eikä varsinkaan nyt! Varotoimenpiteenä on syytä jäädä pois harjoituksista pienenkin nuhan tai kurkkukivun takia.

Huolehditaan hyvästä käsihygieniasta ja muistetaan yleiset yskimis- yms. ohjeet. Kädet on pestävä ennen treenejä ja treenien jälkeen (pukuhuoneessa tai viimeistään kotona).

Ethän tule joukkueiden tapahtumiin paikalle, mikäli sinulla on yhtään Covid-19 infektioon viittaavia oireita.

Suosittelemme vahvasti Koronavilkku -sovelluksen käyttöönottoa.

Mikäli saat positiivisen koronatestituloksen, olethan välittömästi yhteydessä joukkueesi joukkueenjohtajaan tai jaoksen koronavastaavaan.

Toivomme seurana ymmärrystä tilanteessa ja toivomme kaikkien kunnioittavan kyseisiä sääntöjä.

Näillä säännöillä pyritään luomaan mahdollisimman turvallinen harjoitusympäristö, sekä takaamaan ohjattujen jalkapalloharjoitusten jatkuminen läpi haastavan kevättalven.

—————————————————————————————————————–

Jaoston sisäiset toimintaohjeet:

  • Positiivisesta koronatestituloksesta ilmoitus välittömästi jaoston koronavastaavalle
  • Koronavastaava hoitaa yhteydenpidon tarvittaessa viranomaisiin yms. tahoihin
  • Koronavastaava johtaa tiedottamista jaoston sisällä
  • Koronavastaava vastaa mahdollisiin mediakyselyihin aiheeseen liittyen
  • Koronavastaavan ollessa estyneenä hoitamaan tehtäväänsä häntä sijaistaa jaoston sihteeri