Päivitetty 3/5/2021

KORONAOHJE

Tämän ohjeen on laatinut Joutsenon Kullervo ry:n jalkapallojaoston koronavastaava Sari Suonio (puh. 050 348 8202).

Tämä ohje on luettavissa Joutsenon Kullervo ry:n jalkapallojaoston nettisivuilta.

Pelitapahtumat on peruttu 2.12.2020-31.5.2021

Turnaustoiminnan järjestämistä ei suositella, eikä suositella matkustamista toiselle paikkakunnalle pelaamaan.

Harjoituspaikat

Kultsujuniorit harjoittelevat Joutsenon raviradan tekonurmikentällä. Tekonurmella saa harjoitella maksimissaan 20 henkilöä puolikkaalla kentällä. Tämän johdosta joukkueita joudutaan mahdollisesti jakamaan eri harjoitusryhmiin. Saavuttaessa kentälle ja sieltä poistuttaessa pyritään välttämään kohtaamisia peräkkäisissä harjoitusryhmissä tai muiden alueella liikkuvien kanssa.

Valmentajat vastaavat ryhmien jaoista ja niiden tiedottamisesta pelaajille/vanhemmille. Treeneissä, sekä kaikissa muissa toiminnoissa harjoituspaikalla on pidettävä 2m turvaetäisyys. Toukokuussa lasten ja nuorten ulkoharrastukissa voidaan kuitenkin jo tästä poiketen sallia lyhyet kontaktit harrastajien kesken oman seuran sisällä.

Toukokuussa sallitaan ulkotiloissa harjoituspelit oman seuran kesken. Harjoituspelien aikana ei ole välttämätöntä pitää koko ottelun ajan yli kahden metrin turvaväliä, mutta turvavälistä tulee huolehtia pelitoiminnan ulkopuolella esimerkiksi vaatteiden vaihdon yhteydessä.

Joukkueiden sekoittumista ja joukkueiden välisiä kontakteja tulee edelleen välttää. Kaikki harrastajat tulee pystyä jäljittämään jälkikäteen.

Lasten saattaminen treeneihin

Lappeenrannan kaupungin suositus on, että ulkopuolisten turhaa oleskelua tiloissa pyritään välttämään. Tästä johtuen lapset saatetaan harjoituskentän laidalle, mistä pienimpien joukkueiden valmentajat/joukkueenjohtaja/joukkueenjohtajan nimeämä apuhenkilö avustaa lapset oikealle kentälle ja tarvittaessa auttaa pelaajien varustamisessa.

Kasvomaskit

Treenipaikoissa on tiloja, joissa turvaetäisyyksiä ei pystytä säilyttämään. Valmentajien ja muiden toimihenkilöiden, sekä yli 12-vuotiaiden pelaajien on käytettävä maskia treenipaikoilla kaikissa muissa tiloissa, paitsi treenikentällä/-hallissa.

Kasvomaskin käyttö vaatii huolellisuutta. Maskia on esimerkiksi aina käsiteltävä puhtailla käsillä. Viruksella mahdollisesti tahraantunut maski voi aiheuttaa tartuntariskin.

Kasvomaskit pitää kustantaa lähtökohtaisesti itse. Jalkapallojaosto ei kustanna niitä. Jokainen joukkue voi sopia joukkueena yhteisistä maskihankinnoista, jos niin parhaakseen katsoo, mutta lähtökohtaisesti jokainen hoitaa maskien hankinnan henkilökohtaisesti.

Pukuhuoneet

Joutsenon raviradan kentällä ei ole käytössä pukuhuoneita.

WC:t

Joutsenon raviradan kentän wc ei ole käytössä koronatilanteesta johtuen.

Pallokoppi

Vain yksi valmentaja kerrallaan hakee ja vie pois pallokopista oman joukkueensa tarvikkeet. Pallokoppiin ei useampaa henkilöä yhtä aikaa.

Muut ohjeet

Kipeänä ei treenata koskaan, eikä varsinkaan nyt! Varotoimenpiteenä on syytä jäädä pois harjoituksista pienenkin nuhan tai kurkkukivun takia.

Huolehditaan hyvästä käsihygieniasta ja muistetaan yleiset yskimis- yms. ohjeet. Kädet on pestävä ennen treenejä ja treenien jälkeen (kotona).

Ethän tule joukkueiden tapahtumiin paikalle, mikäli sinulla on yhtään Covid-19 infektioon viittaavia oireita.

Suosittelemme vahvasti Koronavilkku -sovelluksen käyttöönottoa.

Mikäli saat positiivisen koronatestituloksen, olethan välittömästi yhteydessä joukkueesi joukkueenjohtajaan tai jaoksen koronavastaavaan.

Toivomme ymmärrystä tilanteessa ja toivomme kaikkien kunnioittavan kyseisiä sääntöjä.

Näillä säännöillä pyritään luomaan mahdollisimman turvallinen harjoitusympäristö, sekä takaamaan ohjattujen jalkapalloharjoitusten jatkuminen läpi haastavan kevään, kohti jalkapallokesää ja -pelejä.

—————————————————————————————————————–

Jaoston sisäiset toimintaohjeet:

  • Positiivisesta koronatestituloksesta ilmoitus välittömästi jaoston koronavastaavalle
  • Koronavastaava hoitaa yhteydenpidon tarvittaessa viranomaisiin yms. tahoihin
  • Koronavastaava johtaa tiedottamista jaoston sisällä
  • Koronavastaava vastaa mahdollisiin mediakyselyihin aiheeseen liittyen
  • Koronavastaavan ollessa estyneenä hoitamaan tehtäväänsä häntä sijaistaa jaoston sihteeri